Teknolojinin her geçen gün büyük bir ivme kazanarak ilerlemesi, üretim sektörü, pazarlama sektörü, dağıtım sektörü, perakende sektörü, medikal sektörü, tarım sektörü ve diğer tüm sektörlerde yeni ihtiyaçların doğmasına neden oluyor. Özellikle Kobi segmentinde yer alan kurumlar için teknolojik gelişmeleri takip etmek ve bunları uygulamak çok daha fazla önem arz etmektedir. Günümüz piyasa koşullarında rekabetin üst düzeyde olması nedeniyle kurumların ayakta kalabilmesi ve ilerleyebilmeleri için teknolojik yenilikleri takip etmeleri ve bu yenilikleri kendilerine adapte etmeleri bir zorunluluk haline gelmiştir. Teknolojiyi takip eden ve bunu verimli kullanan firmalar rakiplerinden her zaman bir adım önde olmaktadırlar. Bunun için kurumların bilgi işlem alt yapısına daha fazla zaman ve daha fazla bütçe ayırmaları gerekiyor.
Başarılı olarak addedilen Kobilerin büyüme istatistikleri incelendiğinde kendilerini sürekli katlayarak büyüdükleri sonucuna ulaşıyoruz. Kurumların bilgi işlem alt yapısına yapacakları yatırımların kısa bir süre sonra yetersiz kalmaması ve ek maliyetler çıkarmaması için öncelikle büyüme hedefleri hesap edilmeli ve bu büyüme hedefleri doğrultusunda alt yapı hazırlanmalıdır.
Gelişen ve büyüyen kurumlarda üretim, satış, dağıtım, stok yönetimi, finans, e-posta, web sitesi, e-ticaret, e-uygulamalar gibi bilgi işlem alt yapısına dayanan operasyonların, uzman bir bilgi işlem ekibi tarafından yönetilmesi en doğru ve en isabetli seçimdir. Farklı uzmanlıklara sahip bilgi işlem personellerinin firma bünyesinde bulundurulması, Kobiler için oldukça yüksek bir maliyeti olacağı anlamına gelmektedir. Bir tane bilgi işlem yöneticisi de server, network, güvenlik, ERP, MRP gibi birbirlerinden oldukça farklı konularda aynı seviyede uzmanlığa sahip olamayacağı için bir çok konuda yetersiz kalacak ve bunun sonucunda da eksiklikler yada sorunlar yaşanacaktır. Bilgi işlem sistemleri ile ilgili olarak her konuda farklı uzmanları bünyesinde bulunduran danışmanlık / bilgi işlem şirketi ile çalışmak Kobiler için en uygun ve en hesaplı seçenektir.
Farklı uzmanlıklara sahip bilgi işlem ekibi oluşturmak kadar, bu ekibin gelişen teknolojiyi yakından takip etmesi, gerekli eğitimleri ve sertifikaları alması, yeniliklere uyum sağlayacak kapasitede ve donanımda kalması da çok önemlidir. Bilgi işlem konularında yazılımların ve donanımların eğitimleri almak, gerekli sertifikalara sahip olmak ve bilgiyi sürekli güncel tutmak için kurumların ve bilgi işlem personelinin zaman ve bütçe ayırması gereken konulardır. Bu noktada, Kobileri bu yükten kurtaracak bilgi işlem danışmanlığı veren firmalardan yararlanmak hem maliyetlerin düşürülmesi açısından hem de teknolojiye ayak uydurma konusunda imdada yetişen bir uygulamadır.
Kurumlara bilgi işlem danışmanlığı ve destek hizmetini sunmak sadece teknik konularda destek hizmeti vermek değildir. Bilgi işlem danışmanlığı veren firmaların güncel teknolojiyi takip ederek sizi düzenli olarak haberdar etmeli ve alınması gereken önlemleri size bildirmeleri halinde verimli ve sorunsuz bir işbirliği elde edilebilir. Bilgi işlem danışmanlığı alacağınız firmayı seçerken bu firmanın çözüm ortağı olduğu ürünleri, firmanın sahip olduğu yetkili satıcılık, yetkili çözüm ortaklığı gibi bilgileri, üretici firmalar ile olan ilişkileri araştırılmalı ve olası bir kriz anında ne kadar süre içinde reaksiyon gösterip müdahalede bulundukları araştırılmalı ve yazılı olarak teyit edilmelidir. Yaşanması muhtemel olan bilgi işlem sorunlarına ne kadar süre içinde müdahale edeceklerinin garantisi yazılı olarak alınmalıdır. Bilgi işlem danışmanlığı ve teknik desteği hizmeti alınacak olan firmadan, verilecek olan tüm hizmetler bağlayıcılığı olan bir sözleşme ile garanti altına alınmalıdır.